Acțiune caritabilă, în prag de sărbători, la Podul de poveste al Timişoarei

Echipa „Podului de Poveste” face apel la colectarea de jucării, dulciuri sau haine care pot fi lăsate în sacoșele colorate prinse cu grijă pe balustrade și de care să poată beneficia copiii din Timișoara care trec pe Podul de poveste, din Parcul Uzinei de Apă.

 

Vă amintiți senzația din copilărie când găseați ceva întâmplător, ceva ce puteați lua acasă? Câtă bucurie genera această descoperire? Câtă veselie și entuziasm? Era o întâlnire cu magia universului, care a pregătit ceva frumos pentru voi… Ei bine, săculeții vă așteaptă toată luna decembrie la Podul de poveste, pentru a-i umple cu cadouri și a face, astfel, surprize celor mici”, transmite, în apelul ei către comunitate, inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, artista Livia Mateiaș. Aceasta se va afla la Podul de poveste în ajun de Sfântul Nicolae, duminică, 5 decembrie, începând cu ora 13.

Proiectul „Podul de poveste” – iniţiat de echipe creativă „Croșetăm povești și poduri” și finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități Timișoara” – a debutat în luna iulie a acestui an, în Parcul Uzinei de Apă, cu workshop-uri de pictură, croșetat, fotografie, ukulele, întâlniri de autocunoaștere și dezvoltare personală, întâlniri dedicate mișcării și meditației Qigong.

Pe parcursul celor cinci luni, echipa proiectului, formată din artiști și oameni creativi din sectorul cultural, alături de numeroși voluntari inimoși, s-au întâlnit în mod regulat în Parcul Uzinei, la podul pietonal, pentru a croșeta „haine” colorate pentru barele și traversele metalice, le-au curăţat de rugină și le-au vopsit, scopul principal fiind coagularea comunității în jurul Parcului Uzinei de Apă din Timișoara și implicarea acesteia în activități creative.

Proiectul „Podul de Poveste” a ajuns la final, urmând a fi predat mai departe comunității, ca pe o experiență unică, ce va continua cu siguranță și de acum încolo în aceeași direcție, de reutilizare creativă, de alegere a unui stil de viață sănătos și de petrecere a timpului în mijlocul naturii.

„Împreună am reușit să creștem comunitatea «Croșetăm povești și poduri» la peste 600 de persoane care ne urmăresc și care s-au implicat în activitățile noastre. Mulțumim voluntarilor, participanților, organizatorilor și finanțatorilor pentru oportunitatea de a aduce mai multă frumusețe și armonie în Parcul Uzinei. Ca rezultate ale proiectului menționăm că am curățat, vopsit și croșetat podul, transformându-l astfel în Podul de Poveste, un loc în care magia poate să apară când nu te aștepți”, mai spune Livia Mateiaș.

În cadrul proiectului au fost croșetate peste 350 de metri de benzi colorate, iar aproximativ 200 de persoane au învățat să croșeteze.

Print Friendly, PDF & Email