ACS Poli Timișoara – fără reprezentanţi ai Primăriei şi Consiliului Judeţean în Consiliul Director

poza material social 3Edilul Nicolae Robu și președintele CJT Titu Bojin s-au retras din Consiliul Director al ACS Poli Timișoara, iar bugetul alocat de Primăria Timișoara echipei va fi diminuat cu 3 milioane de lei. Acestea sunt doar o parte din elementele de noutate pe care le-a anunțat, vineri, primarul Nicolae Robu. Edilul a adăugat că Primăria va rămâne în continuare principalul finanțator al echipei, dar că va propune Consiliului Local o alocare inferioară celei acordate pentru evoluția în Liga I.

 

Primarul Nicolae Robu a anunțat vineri că a decis, de comun acord cu președintele CJT Titu Bojin, să renunțe la pozițiile deținute în conducerea Consiliului Director al echipei de fotbal ACS Poli Timișoara.

Locurile vacantate de cei doi lideri vor fi ocupate, însă, de reprezentanți desemnați personal de către aceștia.

Ca urmare a deciziei luate, a precizat primarul Nicolae Robu, nu vor mai exista reprezentanți politici în Consiliul Director, așa cum s-a întâmplat în trecut, când din Consiliu au făcut parte vicepreședintele CJT, social-democratul Călin Dobra, ori fostul viceprimar al orașului, Sorin Grindeanu (PSD), până la momentul când acesta a devenit deputat de Timiș.

Edilul Nicolae Robu a informat și că discuția în cadrul căreia au fost luate deciziile s-a purtat "în trei", în prezența sa, a președintelui CJT Titu Bojin și a rectorului UPT Viorel Șerban.

În Adunarea Generală a Acționarilor, a mai informat edilul, vor fi desemnați însă doi reprezentanți, unul din partea președintelui CJT Titu Bojin și altul din partea primarului Timișoarei. Numele reprezentantului președintelui CJT a fost făcut public deja, acesta urmând să fie vicepreședintele CJT, Călin Dobra, în vreme ce reprezentantul edilului Nicoale Robu nu a fost decis încă.

Consiliul Director al ACS Politehnica a mai suferit și el o serie de modificări, el urmând să aibă, potrivit informațiilor oferite de edil, următoarea componență: Ovidiu Maier (președinte), Florențiu Staicu (vicepreședinte) și Liviu Anton, Viorel Boiț și Ioan Miculaș – membri.

Antrenor principal al echipei va rămâne Dan Alexa, care îi va avea alături, pe banca tehnică, pe Jorge Alvarez, despre care edilul a precizat că a fost recomandat de către fotbalistul Cosmin Contra pentru calitățile sale de preparator fizic și pe Sorin Vlaicu, Octavian Benga și Petru Țurcaș.

Fostului vicepreședinte al clubului, Valentin Velcea, edilul a declarat că i se va propune să fie "organizator de competiții și licențiere", în vreme ce lui Ioan Timofte îi vor reveni, potrivit informațiilor oferite de edil, "prerogativele de manager sportiv".

În ce privește finanțarea activității clubului, edilul a informat că "Primăria va rămâne principalul finanțator", însă suma cu care Municipalitatea va contribui la bugetul echipei va fi de 4 milioane de lei, adică o sumă cu 3 milioane de lei mai mică decât cea alocată în sezonul trecut, când echipa a evoluat în Liga I. Consiliul Județean Timiș va finanța, în continuare, echipa ACS Poli Timișoara, asumând însă, în plus, și finanțarea acordată echipei de fotbal din Becicherecu Mic.

Print Friendly, PDF & Email