Acrobaţii aviatice pe cer, în cadrul Timişoara Air Show

Aeronave militare, acrobații aeriene, parașutiști și efecte pirotehnice sunt doar câteva dintre ingredientele mitingului aerian Timișoara Air Show care, dau asigurări organizatorii, va fi un spectacol de neuitat.

 

În cadrul celei de-a cincea ediții Timișoara Air Show, care va avea loc în 23 iunie, pe cer vor evolua piloții Forţelor Aeriene Române care vor fi prezenți cu escadrila de elicoptere şi formațiuni de aeronave MIG21. Aeroclubul României va evolua cu formaţia de acrobație aeriană Hawks of Romania, condusă de George Rotaru, cu parașutiștii Blue Wings şi cu formația de zbor cu avioane ultrauşoare The Pellicans. Piloţii de la Formaţia Asalt vor face acrobații alături de Skybolt of Romania, singurul avion biplan de acrobaţii din România. Iacării Acrobați vor încânta spectatorii cu elemente spectaculoase de acrobație aeriană „acompaniate” de efecte pirotehnice.

La sol, spectatorii vor putea viziona o expoziție statică de aeronave și standuri cu aeromodele. Vor fi amplasate și standuri de vânzări produse alimentație publică. După terminarea show-ului aviatic va urma o repriză muzicală care va încheia în voie bună seara petrecută la Aeroportul Timișoara.

Singurul spectacol aerian din vestul țării, Timișoara Air Show, va avea loc sâmbătă, 23 iunie, de la ora 19, la Aeroportul Internațional Timișoara.

„Din experiența anilor trecuți, am ales ca și ediția din acest an să o organizăm pe timp de seară, astfel încât temperatura să fie suportabilă și spectatorii să se bucure din plin de tot spectacolul și de efectele pirotehnice de la final. Pentru a facilita accesul, în acest an vom pune la dispoziție un număr mai mare de locuri de parcare astfel încât cei care doresc să vizioneze mitingul aerian să poată ajunge în timp util”, spune directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

Pentru organizarea mitingului aviatic, Aeroportul Internaţional Timişoara are sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, al Ministerului Apărării Naționale, al Primăriei Ghiroda, al Asociaţiei Patronale a Aeroporturilor din România, precum şi al altor instituţii publice şi societăţi comerciale.

Print Friendly, PDF & Email