ACL Timiş a solicitat suplimentarea numărului de buletine de vot şi de formulare necesare votului prin corespondenţă

ALEGERI PARLAMENTARE - HUNEDOARA - 2012Numărul de secţii de votare din Timişoara nu va putea fi suplimentat, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, a anunţat, vineri, primarul Nicolae Robu. Acesta a anunţat însă că autorităţile locale au solicitat suplimentarea numărului de cabine de vot, a buletinelor de vot şi a formularelor pe proprie răspundere pentru exercitarea votului pe listele suplimentare, pentru secţiile de votare unde s-a înregistrat o prezenţă masivă la vot în primul tur.

 

Preşedintele PNL Timiş şi co-preşedinte al ACL Timiş, Nicolae Robu, anunţă că reprezentanţilor Autorităţii Electorale Permanente – filiala Vest le-a fost solicitată, de către ACL Timiş, suplimentarea numărului de buletine de vot şi de formulare care trebuie completate pentru a permite votarea pe listele suplimentare, pentru a nu se mai ajunge şi în turul al doilea la disfuncţionalităţi cum au fost cele constatate în primul tur, când procesul de votare, în unele secţii în care s-a votat masiv pe listele suplimentare, a fost întrerupt pentru o perioadă. A fost solicitată, de asemenea, fără a fi obţinută, însă, suplimentarea numărului de secţii de votare din Complexul Studenţesc.

În absenţa unui acord în ceea ce priveşte suplimentarea numărului de secţii de votare, Nicolae Robu a informat că s-a convenit asupra suplimentării numărului de cabine de vot din fiecare secţie, respectiv asupra suplimentării numărului de ştampile de vot. Măsurile de suplimentare ar viza, cu precădere, secţiile de votare situate în proximitatea Complexului Studenţesc (Casa Tineretului, Liceul de Muzică “Ion Vidu”, Liceul „J. L. Calderon” şi zona Medicinei), în care s-a constatat, la primul tur, o afluenţă mare a votanţilor, mai ales din rândul tinerilor. Interesul manifestat de tineri faţă de procesul de vot a fost apreciat de către liderul liberal drept unul firesc, în condiţiile în care, a precizat acesta, “votul are implicaţii asupra oricărui cetăţean”, dar, în cazul tinerilor, miza este mai mare, întrucât „viaţa acestora este afectată în mai mare măsură”.

Chestionat cu privire la numărul de cabine de vot care vor fi adăugate celor deja existente în secţiile de votare din Timişoara, Nicolae Robu nu a putut oferi o informaţie exactă, precizând că un răspuns din partea BEJ este aşteptat la începutul săptămânii viitoare, în cursul zilei de luni. Edilul şi-a exprimat, însă, aşteptarea potrivit căreia vor fi cel puţin de trei ori mai multe cabine de vot decât în primul tur.

Şi, a mai precizat el, cei care votează pe listele suplimentare trebuie să ştie că pot vota oriunde, la orice secţie de votare din oraş, nu doar la cele situate în proximitatea celei unde domiciliază. „Este, însă, o atracţie naturală (a studenţilor – n.r.) către secţiile de votare din Complexul Studenţesc”, a opinat edilul Nicolae Robu, referindu-se la numărul mare de votanţi înregistrat, în primul tur, la secţiile de votare din zona Complexului Studenţesc.

Print Friendly, PDF & Email