Achiziţie de echipamente de protecție și prevenție destinate centrelor sociale din Timiș

20 de centre sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Timiş au fost dotate cu materiale consumabile, obiecte de inventar şi mijloace fixe în valoare de aproape 4 milioane lei, anunţă Consiliul Județean Timiș.

 

Investiţia a fost făcută în cadrul unui proiect în care Consiliul Județean Timiș a fost lider, obiectivul general vizând promovarea investițiilor în infrastructura socială și aplicarea măsurilor de protecție şi prevenție. Cu banii din finanțarea obținută prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 – 2020 au fost achiziționați şase roboți inteligenți pentru dezinfecție cu ultraviolete, 24 de termoscanere (sisteme de detecție cu infraroșu pentru măsurarea temperaturii corpului uman) și 62 de termometre digitale non-contact cu infraroșu.

„Am făcut o prioritate din dotarea centrelor sociale din cadrul irecției Generale de Asistență Socială şi Protecția Copilului Timiş cu echipamente speciale de protecție şi prevenție, deoarece protejarea persoanelor aparținătoare grupurilor vulnerabile şi a personalului care asigură îngrijirea acestora este foarte importantă. Cu sursele de finanțare atrase am reușit consolidarea  capacității de reacție şi răspuns în timp util la orice criză sanitară cauzată de răspândirea unui virus”; declară administratorul județului Timiș, Marian Constantin Vasile.

În cadrul aceluiași proiect au fost cumpărate măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți, soluții de dezinfectare, alcool sanitar și covoare de protecție cu soluția aferentă de care vor beneficia zece centre pentru protecția persoanelor adulte  și zece centre pentru protecția drepturilor copiilor.

 

Print Friendly, PDF & Email