Accident cu nouă victime, în Pasajul Michelangelo

Două persoane şi-au pierdut viaţa noaptea trecută, într-un accident care a avut loc la Timişoara. Una dintre vicztime este un membru al echipei de robotică Delta Force din Arad care a câștigat titlul mondial în 2022, Dănuţ Tol.

 

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, în accident au fost implicate un autoturism şi o autospecială de transport public, în care se aflau, în total, nouă persoane. În autoturism au fost identificate patru victime încarcerate. Două dintre ele, deşi cu multiple traumatisme, erau conştiente la sosirea echipajelor de descarcerare, celelalte două, însă, doi tineri în vârstă de 19 ani, un bărbat şi o femeie, au fost declarate decedate. Accidentul a avut loc în jurul orei 1, în pasajul Michelangelo.

Poliția Timiș spune că responsabil de accident a fost şoferul autoturismului, un tânăr de 19 ani. Acesta circula pe bulevardul Vasile Pârvan, dinspre bulevardul Mihai Viteazu înspre strada Pestalozzi, iar la intrarea în pasajul subteran Michelangelo a pierdut controlul direcției de deplasare, a intra pe sensul opus de mers şi s-a izbit de peretele interior al pasajului subteran, fiind proiectat într-o autoutilitară, care circula din sensul opus de mers. Conducătorul auto și un alt pasager, un bărbat în vârstă de 20 de ani, au fost răniți.

Conducătorul autoturismului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul alcoolemiei în cazul conducătorului autoutilitarei a fost negativ.

La accident au intervenit 15 pompieri cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de descarcerare, trei ambulanţe SMURD, dintre care una cu medic, cărora li s-a alăturat o ambulanţă cu medic.

Potrivit Agerpres, una dintre victime este Dănuţ Tol, membru al echipei de robotică Delta Force din Arad, studentul în anul I la Universitatea Politehnică din Timişoara. „Dănuţ era membru al Delta Force încă din al doilea an de existenţă a echipei, adică de mai bine de patru ani. Era un copil foarte dedicat şi pasionat de robotică şi era implicat în noul proiect First Robotics, care va avea campionat luna viitoare la Istanbul şi unde suntem singura echipă participantă din România”, a declarat, pentru Agerpres, Corina Botoşan, mentorul echipei.

Print Friendly, PDF & Email