A treia clădire de birouri din ansamblul mixt Openville Timişoara a fost finalizată (P)

Openville, polul regional de business din centrul Timişoarei, a ajuns la o suprafaţă de peste 50.000 mp de spaţii office clasa A, odată cu livrarea pe piaţă a celei de-a treia clădiri de birouri. United Business Center 3 are o suprafaţă de 19.400 mp, 14 etaje şi este închiriată de companii multinaţionale din domeniile IT şi automotive.

 

Clădirea de birouri United Business Center 3 (UBC 3) face parte din primul proiect mixt din vestul ţării, care integrează actualul Iulius Mall şi a cărui primă etapă de dezvoltare se află în curs de finalizare. UBC 3 se alătură celor două imobile de birouri finalizate în 2017: UBC 1, care are o suprafaţă de 13.000 mp, şi UBC 2, de 18.000 mp.

UBC 3 este dotată cu opt lifturi de mare viteză, iar suprafeţele pe fiecare nivel ajung până la 2.000 mp, fiind spaţii ample, fără coloane interioare. La parter, angajaţii din UBC 3 vor beneficia de servicii şi de spaţii de retail, aici urmând să fie deschise, în perioada următoare, două restaurante, un pub, o cafenea şi o gelaterie.

Clădirea de birouri recent finalizată este poziţionată în vecinătatea Iulius Mall şi în proximitatea parcului din ansamblu, aflat în curs de amenajare. Astfel, cei care lucrează în UBC 3 beneficiază de acces imediat la peste 350 de magazine, food-court, restaurante, fitness center şi la o gamă variată de servicii. Odată cu finalizarea primei etape a proiectului Openville, aceştia vor avea acces la săli pentru evenimente private şi corporate, un nou concept de cinema, cel mai mare centru de fitness din ţară cu piscină semi-olimpică şi la mai multe magazine.

UBC 3 va beneficia de certificare Leed, dispunând de implementarea unor politici sustenabile de operare, cu scopul de a crește eficienţa costurilor la utilităţi şi confortul chiriaşilor. Printre soluţiile verzi implementate se numără: faţada realizată integral din sticlă, care asigură un grad sporit de lumină naturală, reglarea automată a intensităţii luminii din interior, sistem inteligent de automatizare a instalaţiilor electrice, sisteme de ventilație de ultimă generație, fațade cu sticlă specială, care oferă protecţie termică şi solară, suporturi pentru parcarea bicicletei, duşuri şi vestiare, pentru cei care vin la birou cu acest mijloc de transport.

Ansamblul Openville, realizat de companiile Iulius şi Atterbury Europe, reprezintă cea mai mare investiţie în real estate din vestul ţării, în valoare de peste 220 milioane de euro.

Consolidarea poziţiei dominante pe piaţa birourilor din Timişoara va continua odată cu dezvoltarea celei mai înalte clădiri din România. UBC 0, aflată în construcţie din aprilie 2018, va avea 27 de etaje, 155 de metri înălţime şi o suprafaţă închiriabilă de 52.000 mp de spaţii office. La demisol şi parter vor fi magazine şi restaurante premium, iar la etajul întâi se vor regăsi şapte săli pentru evenimente business şi un hub medical.

Print Friendly, PDF & Email