92.430 de doze de vaccin anti-covid de la Pfizer BioNTech au ajuns azi în România pe cale aeriană, o parte, descărcate pe Aeroportul Internaţional Timișoara. La Centrul Regional de Distribuție Timișoara ajung puţin peste7.000 de doze.
Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva covid-19.
Cele 92.430 de doze de vaccin anti-covid au fo repartizate astfel:
- Centrul Regional de Distribuție București: 35.100 de doze;
- Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 de doze;
- Centrul Regional de Distribuție Cluj: 10.530 de doze;
- Centrul Regional de Distribuție Constanța: 9.360 de doze;
- Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 de doze;
- Centrul Regional de Distribuție Iași: 11.700 de doze;
- Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 de doze.
În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin Direcțiile de Sănătate Publică județene și cea a municipiului București.
Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România marți, 26 ianuarie, iar la acest moment fiind aşteptată confirmarea oficială din partea firmei producătoare. În ceea ce privește calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie și va crește numărul de doze în jurul datei de 15 februarie.
Din 27 decembrie 2020, când a fost administrat primul vaccin ant-covid în România, şi până azi au fost administrate 446.285 de doze de vaccin, la un număr de 433.129 persoane din care 419.973 de persoane au fost vaccinate cu o doză, iar 13.156 de persoane au fost vaccinate cu două doze.
Potrivit autorităţilor, numărul total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare, începând din 27 decembrie 2020, este de 1.174, toate fiind comune și minore, din care 371 de reacții de tip local cu durere la locul injectării şi 803 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie). Nu există reacții adverse în curs de investigare, mai transmite Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva covid-19.
Ultimele comentarii