A patra tranșă de vaccin anti-coronavirus ajunge la Timișoara

Foto: Ro Vaccinare / Facebook

Astăzi a sosit în România a patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, pe cale aeriană, pe Aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, potrivit paginii de Facebook Ro Vaccinare.

 

Transportul este asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

La Centrul Regional de Distribuție Timișoara au ajuns azi 11.700 de doze.

Din cele trei tranșe anterioare de vaccinuri sosite în România până în 6 ianuarie (de 300.300 doze), au fost distribuite 131.370 doze, din care, numai astăzi, 11 ianuarie, 17.130 doze, către Direcțiile de Sănătate Publică București, Arad, Argeș, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Sălaj, Teleorman, Timiș şi Vâlcea.

Procesul de vaccinare se desfășoară, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva covid-19, pentru personalul prevăzut în Etapa I de vaccinare din domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

Print Friendly, PDF & Email