A început studiul geotehnic al viitorului Pod de la Solventul

Foto: Primăria Timişoara

Inelul 4 de circulație va fi închis întrucât au început forajele pentru studiul geotehnic al viitorului Pod de la Solventul, proiect de importanță strategică pentru Timișoara, anunţă Municipalitatea.

 

O echipă de la Geologic Site a sosit azi la Timişoara pentru realizarea studiului geotehnic. Aceasta va extrage probe de sol de la adâncimi de 3 metri și de 25 de metri, de pe ambele malurile ale canalului Bega.

Studiul geotehnic este esențial pentru o fundamentare precisă a oricărei construcții, în special când este vorba despre proiecte de mare infrastructură. Având în vedere dimensiunile lucrării, pentru viitorul pod Solventul și Inelul 4 Vest, a venit un echipament mecanizat, special pentru forare la adâncime”, transmit reprezentanţii Primăriei Timişoara.

În vederea închiderii Inelului 4 Vest, urmează să fie realizat un pachet de proiecte mari de infrastructură, pachet care include Pasajul Inferior Solventul și Podul Solventul, care au rolul de a conecta zona de sud-est cu cea de nord-vest a orașului.

La finalul lucrării, conexiunea dintre strada Gării şi b-dul Dâmbovița va include patru benzi de circulație rutieră, două linii de tramvai, o pistă de bicicletă pe ambele sensuri (cu lățime de minimum 1,5 m, delimitată de carosabil), trotuar pe ambele sensuri (cu lățime de minimum 2 m), zonă verde, 700 de metri de drum nou construit, un pod peste Bega şi extinderea cu 200 de metri a bulevardului Dâmbovița.

Print Friendly, PDF & Email