A început reabilitarea Clinicii de Balneologie Timişoara

Primăria Timiţoara anunţă că au început lucrările pentru extinderea, reabilitarea, modernizarea și echiparea ambulatoriului de specialitate ale Clinicii de Balneologie din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

 

Până în prezent au fost executate lucrări de desfacere și demolare, după ce spațiul a fost eliberat și s-a putut asigura accesul utilajelor de dimensiuni mai mari. Proiectul de reabilitare vizează Corpul B al clădirii, construit în anii 1960, destinat activităților de ambulatoriu și având o suprafață construită de 1560 mp.

Lucrările vizează desfacerea/demolarea parțială a zonelor cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești, reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A, extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior, o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești. Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și se va realiza o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa. Se vor realiza finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier.

La finalul lucrărilor, noua clădire va fi din nou racordată la rețeaua de alimentare cu apă termală.

Contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru lucrările de la Clinica de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie au fost semnate pe 10 septembrie 2019. În noiembrie 2020, Primăria a lansat licitația pentru desemnarea constructorului. Aceasta a fost câștigată, în mai anul acesta, de către SC Alex-Dia Construct SRL, cu o ofertă în valoare de 12.880.071 lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 21 de luni.

Primăria Timișoara anunţă că pregătește și documentațiile necesare pentru reabilitarea corpului A de clădire.

 

Print Friendly, PDF & Email