A fost semnat Pactul pentru Timișoara Unită

Sursă foto: USR Timiş

Alianța Timișoara Unită s-a lansat oficial în cursa electorală pentru Primăria Timișoara şi a semnat Pactul pentru Timișoara Unită, împreună cu mai mulți parteneri care „s-au unit pentru a ține Timișoara pe un drum european. Un drum al respectului, un drum al corectitudinii”, după cum îl numeşte Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

 

Partidele membre din Alianța Timișoara Unită (USR,  PMP, Forța Dreptei, Partidul Liberal și de UDMR) au semnat joi, 21 martie, Pactul Pentru Timișoara Unită. Alianța Timișoara Unită are susținerea comunităților germane și bulgare. Alături de Dominic Fritz au fost prezenți Ligia Dugulescu președintele PMP Timiș, Claudiu Chira, președintele partidului Forța Dreptei Timiș, Molnár Andraș, președintele UDMR Timiș, Caița Panici, reprezentantul Partidului Liberal Timiș, Ovidiu Ganț, deputat al Forumului Democrat al Germanilor din România – Filiala Timiș, și Gheorghe Nacov, deputat al Uniunii Bulgarilor din Banat.

Dominic Fritz spune că această Alianță s-a născut pentru a face față a trei mari pericole cu care se confruntă şi Timişoara, și restul României. În primul rând, posibilitatea pierderii drumului european pe care s-a construit în Timișoara în ultimii aproape patru ani, odată cu proiectul de  restaurare al lui Nicolae Robu și al clanurilor sale, denumit de Dominic Fritz ca „un proiect care caută răzbunare și un proiect care va întoarce Timișoara în timp.” În al doilea rând, pericolul extremismului care amenință nu doar Timișoara, ci toată România. „Acest pericol, reprezentat de partidele AUR și SOS România, cei care vor din nou să ne luptăm pentru granițele trecute, care vor din nou să devenim cu toții omogeni și care sunt susținuți de împăratul Rusiei, Vladimir Putin”, mai spune Dominic Fritz. În al treilea rând, pericolul partidului unic PSD-PNL care vrea să „recucerească” România. „Pe mine mă zgârie la ochi după cele două campanii ale domnului Iohannis în care a promis să protejeze țara împotriva PSD ului. Acum, această alianță, acest nou partid unic, vrea să pună mâna și așa a declarat pe toate primăriile din țară, pe toate instituțiile din țară, pe Parlamentul României, pe Președinția României. Și asta este o intenție și un pericol extraordinar, pentru că o democrație are nevoie de diversitate”, mai declară Dominic Fritz.

Ligia Dugulescu, președintele PMP Timiș, spune că „această alianță e despre unitate, demnitate, prosperitate, e despre destinul nostru și al copiilor noștri. E despre spiritul nemuritor al Timișoarei și despre vocea martirilor din decembrie 89 ce răsună peste generații de mâine.

Claudiu Chira, președintele Forța Dreptei Timiș, afirmă că a semnat „cu inima deschisă acest protocol (…) Timiș, atât mie, cât și echipei mele, din forța dreptei, ne este tot mai clar că aceasta este echipa în care trebuie să fim.”

Molnár Andraș, președintele UDMR Timiș, a vorbit în numele întregului partid, fiind primul membru nou al alianței: „Noi credem că direcția în care a luat orașul în ultimii patru ani este direcția corectă. Noi nu vrem să ne întoarcem în timp, nu vrem să mergem înapoi, ci vrem să mergem înainte. De aceea îl susținem pe Dominic Fritz în funcția de primar al municipiului Timișoara.”

La rândul său, Caița Panici reprezentantul Partidului Liberal Timiș, îl asigură pe Dominic Fritz de toată susținerea organizației.

În aceeași manieră, reprezentanții FDGR Timiș și ai Uniunii Bulgarilor din Banat și-au exprimat suportul pentru alianță și mai ales pentru Dominic Fritz.

Textul integral al Pactului Pentru Timișoara Unită poate fi citit pe pagina dominicprimar.ro unde poate fi și semnat de toți timișorenii.

Print Friendly, PDF & Email