A fost semnat contractul pentru supervizarea proiectării și execuției Centurii Timişoara Sud

CNAIR a semnat contractul privind supervizarea proiectării și execuției Variantei de ocolire Timișoara Sud, o lucrare de aproape 6.5 milioane de lei, care va fi realizată din  fonduri europene.

 

Potrivit contractului semnat ieri cu CNAIR, supervizarea proiectării şi execuţiei lucrării revine companiilor Ventra Project Management SRL şi Utiber Kozuti Beruhazo Kft. Valoarea contractului este de aproape 6,5 milioane de lei + TVA.

Centura de ocolire Timișoara Sud va avea 25,69 km şi va trece prin localităţile Timişoara, Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșniţa Nouă şi Ghiroda.

Se estimează că centura de ocolire va fluidiza traficul intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe viitoarea autostradă Arad – Timişoara – Lugoj.

Potrivit CNAIR, Varianta de ocolire Timișoara Sud este tronsonul care completează varianta de ocolire a Timișoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega și nodul rutier km 549+076 (pe DN6) de unde se desprinde Varianta de Nord existentă, închizând astfel, varianta de ocolire ce înconjoară întregul oraş.

Operatorul economic care va realiza Centura de Sua a Timişoarei Tirrena Scavi SpA, valoarea totală a contractului fiind de peste 272 de milioane de lei + TVA, echivalentul a circa 58 de milioane de euro +TVA, având un cost/km de 2,25 milioane euro + TVA.

Print Friendly, PDF & Email