A fost semnat contractul pentru restaurarea Domului Romano-Catolic, din Timişoara

Catedrala Romano-Catolică, cripta acestuia și pietrele funerare ale personalităților înmormântate aici vor intra într-un proces de renovare, conservare şi reabilitare.

 

Astăzi a fost semnat, la Timişoara, contractul pentru finanțarea proiectului Episcopiei Romano-Catolice Timișoara, numit Lucrări interioare și exterioare de renovare, conservare, reabilitare a clădirii Catedralei Romano-Catolice din Timișoara și a împrejmuirii, în vederea integrării în circuitul turistic național și internațional.

Semnatarii contractului de finanțare sunt Excelența Sa Martin Roos, episcopul romano-catolic de Timișoara, şi Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, organism Intermediar pentru Programul Operațional 2014-2020 în Regiunea Vest. La eveniment au fost prezenţi şi părintele Nicolae Lauş, directorul Cancelariei Diecezane, precum și reprezentanți ai ADR Vest.

Contractul de finanţare vizează realizarea de lucrări interioare și exterioare de renovare, conservare şi reabilitare ale Catedralei Romano-Catolice, amplasată în Piaţa Unirii, din Timișoara, și a împrejurimii acesteia, în vederea integrării în circuitul turistic național și internațional.

Valoarea totală a contractului este de 21,7 milioane de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de Ministerul Dezvoltării este de 21,3 milioane de lei, adică 4,8 milioane de euro.

Proiectul are o durată de implementare de 51 de luni, iar lucrările vor consta, în principal, în renovarea, conservarea şi reabilitarea clădirii, a obiectivelor conexe, precum şi a criptei și a pietrelor funerare ale personalităților înmormântate acolo.

După restaurare, Ministerul Dezvoltării estimează că numărul vizitatorilor va creşte cu peste o mie de turişti (de la 19.800 de vizitatori pe an înainte de intervenția asupra obiectivului de patrimoniu, la 20.988 de vizitatori).

 

 

Print Friendly, PDF & Email