A fost semnat contractul pentru reabilitarea Gării de Nord din Timișoara

Președintele Consiliului Județean Timiș a anunțat azi că a fost adjudecată licitația și a fost semnat contractul pentru reabilitarea clădirii Gării de Nord din Timișoara.

 

Am aflat de la conducerea Regionalei CFR Timișoara că principalele lucrări care se vor executa la cele cinci corpuri de clădire sunt consolidarea elementelor structurale afectate de degradări, intervenții asupra fațadelor și acoperișurilor, reabilitare termică, finisaje, se va monta un sistem paratrăznet nou”, anunță în această dimineață, pe pagina sa de Facebook, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Acesta mai spune că lucrările de reabilitare vizează și refacerea tunelului pietonal către peroane, realizarea unui nou acces în clădire, montarea unui sistem de supraveghere video și a unui sistem de iluminat de tip LED, dar și a unui sistem audio nou. Vor fi asigurate și spații comerciale. Pentru persoanele cu dizabilități va fi realizat ghidaj tactil, pe marginea peronului, dar și alte facilități atât de necesare. În piațeta gării va fi amenajată o fântână arteziană.

În primele șase luni se va face proiectarea, iar apoi urmează un an pentru execuția lucrărilor. Valoarea contractului este de aproape 21 de milioane de lei, banii fiind asigurați din sursele proprii al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA.

Antreprenorul lucrării este Asocierea SC Constructim SA – SC Longhersin SRL – SC Lastun SRL – SC Bauerhof Agrobanat SRL.

Print Friendly, PDF & Email