A fost semnat contractul de finanțare pentru Pasajului Solventul

Pentru realizarea Pasajului Inferior Solventul Primăria Timișoara beneficiază de finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin fondul Anghel Saligny. Contractul de finanțare a fost semnat joi, 2 februarie, având o valoare de 43 de milioane de lei.

 

Sper că banii vor veni foarte repede, pentru că Solventul este unul din marile proiecte de infrastructură din oraș, proiect care va conecta mai bine cetățenii din vestul Timișoarei și va reduce din traficul care acum trece prin zona centrală sau pe la Jiul. Pasajul beneficiază de un aport financiar și de la București și, în același timp, căutăm surse de finanțare suplimentare. Lucrările merg înainte și facem eforturi din bugetul local pentru a-l susține. Acesta este esențial pentru a deschide întreaga zonă de vest a Timișoarei și va uni Calea Bogdăneștilor de strada Gării și, ulterior, de bulevardul Dâmbovița”, declară primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Investiția cuprinde un drum care subtraversează liniile de cale ferată și include o linie dublă de tramvai, piste de bicicletă, trotuare și două benzi pe sens pentru carosabil. De asemenea, la intersecția cu strada Gării va fi realizat un sens giratoriu, care-l va înlocui pe cel existent.

Valoarea de cofinanțare din bugetul local este de 89 de milioane de lei, cu TVA inclus, iar valoarea totală a proiectului este de 132 de milioane de lei, cu TVA inclus.

Print Friendly, PDF & Email