A fost reabilitat parcul pentru copii din cartierul Dacia

Foto: Primăria Timişoara

Parcul situat în cartierul Dacia, mărginit de două locuri de joacă, unul pentru copii cu vârstă până la trei ani şi cel de-al doilea pentru copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, a fost reabilitat. Azi a fost deschis publicului în prezenţa primarului Nicolae Robu.

 

Foto: Primăria Timişoara

Reabilitarea locului de joacă a constat în renovarea unor echipamente pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 şi 14 ani. Potrivit Municiaplităţii, este vorba despre un balansoar (cumpănă), zece bănci fără spătar, 56 de bănci, o căsuţă, 47 de coşuri de gunoi,  gard de protecţie a locului de joacă de 120 m, o groapă de nisip, trei jucării pe arc duble, un leagăn cuib de pasăre, două leagăne duble, patru leagăne simple, un leagăn tip Tarzan, o rotativă aeriană, o rotativă cu sfori tip pom, două sisteme echilibristică, un sistem echilibristică tip punte, un tobogan cu un blat (metalic), două tobogane cu un blat tip fort şi patru foişoare.

Având în vedere numărul mare de copii din cartier, precum şi faptul că în apropierea parcului din Dacia se află mai multe şcoli şi grădiniţe, mai transmit oficialii Primăriei, au mai fost montate, suplimentar, 19  bănci, 23 de coşuri de gunoi, două foişoare, patru porţi de minifotbal, un teren de minibaschet cu două coşuri, două căsuţe, două leagăne, două mese de tenis, două balansoare cumpănă cu două locuri, un tobogan cu un blat în spirală şi un tobogan cu trei blaturi. De asemenea, a fost pus tartan pe 960 mp şi s-a realizat sistemul de irigaţii. Pentru vizibilitate pe timp de noapte au fost montate corpuri de iluminat.

Valoarea lucrărilor de reabilitare – pentru cele două locuri de joacă care ocupă o suprafaţă de peste 2000 mp – a fost de aproximativ 285.000 de lei.

 

Print Friendly, PDF & Email