A fost operaționalizată Unitatea Mobilă ATI la Spitalul Municipal

Prefectura Timiş anunţă că a fost operaționalizată Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată la Spitalul Municipal de Urgenţă Timişoara.

 

Această unitate care are 12 paturi de terapie intensivă, cu oxigen, a fost dotată de Spitalul Municipal Timişoara cu un aparat Astrup pentru analize uzuale, astfel încât pacienții să nu mai trebuiască transportați pentru analize.

Cele 12 paturi de ATI se adaugă celor 45 de paturi de ATI existente la această oră la Spitalul Județean, Casa Austria, Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeș” şi Spitalul Municipal Lugoj, care sunt ocupate în procent de 100%. Totodată, mai există şase paturi ATI la Clinica Bega (pentru gravide și lăuze), patru la Spitalul de Copii „Louis Turcanu” și şase la Spitalul de Boli Cardiovasculare.

Potrivit Prefecturii Timiş, în spitalele din județ există un 612 paturi destinate pacienților covid, în momentul de faţă fiind ocupate 387, adică în procent de peste 63 la sută. Totodată, la Clinica Bega, la Spitalul „Louis Turcanu” și la Boli Cardiovasculare sunt încă 139 paturi covid, din care 23 sunt ocupate.

Print Friendly, PDF & Email