A fost lansată prima revistă de promovare a Timişoarei Capitală Culturală Europeană 2021

Prima revistă bilingvă de promovare a Capitalei Culturale Europene 2021, Timişoara, pol al turismului cultural bănăţean, a fost lansată la Timişoara. Aceasta va fi distribuită gratuit în ţară şi în străinătate

 

Revista Timişoara, pol al turismului cultural bănăţean’ face parte dintr-un proiect mai amplu care se va derula până în anul 2021, în fiecare an venind cu o ofertă turistică tematică ce va fi prezentată într-un mod similar, următoarele numere fiind destinate castelelor, conacelor, precum şi comorii arhitecturale şi clădirilor de patrimoniu, caselor memoriale, muzeelor şi altor obiective ce pot atrage turiştii.

Revista este editată de un ONG, va apărea anual română şi engleză. Prima ediţie are ca proiect editorial promovarea festivalurilor muzicale, teatrale, culinare, cu profil istoric, de promovare a unor valori locale, tradiţionale.

„Revista aceasta este o apariţie editorială mult aşteptată în peisajul timişorean, pentru că se va constitui într-un ghid pentru turişti, dar şi pentru localnici, care va conecta partea turistică a oraşului Timişoara cu evenimentele culturale”, declară, potrivit Agerpres, directorul executiv al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, Simona Neumann.

Aceasta a mai spus că în 2021 Timişoara îşi doreşte să atragă cât mai mulţi turişti, iar pentru aceasta, autorităţile se pregătesc încă de acum pentru programarea unor evenimente de anvergură.

„Vom avea şi un festival pe Canalul Bega, care va lega şi cultural Timişoara de Serbia, dar şi alte evenimente, în pieţele timişorene. Şi nu ne referim doar la pieţele centrale, ci şi în cele din cartiere, unde vom aduce o cultură de masă”, declară Simona Neumann.

Print Friendly, PDF & Email