A fost lansat primul boardgame despre Timișoara

Azi a fost lansat primul boardgame despre Timișoara, intitulat Timișoara la cutie: Jocul, care care îmbină partea educativă cu cea distractivă, pentru a ne apropia de oraș, într-un mod ludic, potrivit pentru toate vârstele.

 

Timișoara la cutie: Jocul cuprinde o planșă cu harta orașului, pe care este stabilit traseul de joc, patru pioni reprezentând și principalele minorități etnice ale orașului, un set de cartonașe cu informații despre Timișoara, un set de cartonașe cu întrebări despre Timișoara, un set de cartonașe cu acțiuni care fac joaca dinamică și antrenantă, jetoane de vot pentru alegerea răspunsului corect și bănuți de aur care sunt și miza câștigării jocului. Câștigătorul este cel care ajunge primul la finalul traseului și strânge cei mai mulți bănuți de aur, respectiv cel care știe cele mai multe informații despre Timișoara.

Jocul îi are în prim plan pe Mira, Ilona, Maxi și Ștefan, prieteni din patru țări, care au o misiune comună, aceea de a descoperi poveștile Timișoarei și de a ajunge la harta vechii cetăți, ascunsă în pavajul din Piața Unirii. Micii detectivi vor parcurge orașul pornind de la Gara de Nord, trecând prin principalele cartiere istorice, până în zona centrală, urmând indiciile și adunând bănuții ce li se arată în cale.

Jocul are două versiuni de a fi jucat, una pentru copiii de grădiniță, începând cu 4 ani, și a doua versiune, potrivită începând cu vârsta de 7 ani, până la vârsta adultă, care include și componenta de dezvoltare și testare a cunoștințelor generale despre istoria și arhitectura orașului.

Ilustrația și grafica jocului este realizată de Dan Ungureanu, cunoscut ilustrator de cărți pentru copii (Apolodor, Fram ursul Polar, Micul Prinț etc.), cel care semnează și grafica celorlalte produse Timișoara la Cutie. Acesta se focusează pe construirea unor miniaturi 3D reprezentând clădiri istorice valoroase ale orașului Timișoara și Sibiu (Mini Timișoara la Cutie, Timișoara la plic, Timișoara de colorat, Sibiu la Cutie etc.).

„Dezvoltarea acestui joc de societate a venit ca o continuare naturală a produselor noastre, care aduc orașul în prim plan, îmbinând partea educativă cu cea distractivă și ne bucurăm că avem ocazia să facem această lansare în anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii. Am așteptat cu emoție să prezentăm publicului acest joc, la care lucrăm de peste opt luni, și care își propune să ne facă mai conștienți de istoria, arhitectura și multiculturalitatea Timișoarei”, declară Elisabeta Varga-Piątek, creatoarea jocului.

Jocul este realizat în limba română și în limba engleză și poate fi cumpărat din magazinul online https://timisoaralacutie.ro/, din Librăria La Două Bufnițe și în curând și în celelalte magazine partenere.

Print Friendly, PDF & Email