A fost înfiinţată Comisia de Etică a Primăriei privind proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană

Primarul Nicolae Robu anunţă constituirea Comisiei de etică a Primăriei privind proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, formată din câte un reprezentant al fiecăreia dintre cele patru universităţi de stat şi unul al Municipalităţii.

 

„Așa cum am anunțat că voi proceda, ca ordonator de credite al principalului finanțator al proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, atât înainte de câștigarea titlului, cât și după, inclusiv în anul 2021, am constituit Comisia se Etică a Primăriei conexă acestui proiect”, scrie, pe pagina sa de pe reţea de socializare, primarul Timişoarei, Nicolae Robu.

Din această comisie au fost desemnaţi să facă parte conf. dr. Corina Ilin, de la Universitatea de Vest Timişoara, prof. dr. Alis Liliana Carmen Dema, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, conf. dr. Romeo Negrea, de la Universitatea Politehnica, conf. dr. Violeta Igna, de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului, şi Cătălin Iapă, din partea Primăriei Timişoara

Primarul spune că apelat la persoane a căror probitate morală și cunoaștere în domeniu sunt recunoscute, acestea fiind fie membre în Comisiile de Etică ale celor patru universități de stat din Timișoara, fie au importante funcții în organizații studențești și de tineret, cum ar fi preşedinte al Ligii AC, reprezentantul studenţilor în Biroul Senatului Universităţii Politehnica, preşedintele FITT sau preşedintele Asociaţiei Doctoranzilor din Universitatea Politehnica Timişoara.

Comisia va avea ca sarcină principală elaborarea Codului de Etică, iar ca sarcină subsecventă, să vegheze la respectarea acestuia, inclusiv răspunzând la sesizări sau autosesizându-se, dacă va fi cazul.

„Fac mențiunea că înființarea acestei comisii nu împietează asupra dreptului Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană de a-și crea și ea una. Inițiativa mea derivă, așa cum am menționat încă de la început, din drepturile, chiar obligațiile, firești ale ordonatorului de credite al principalului finanțator al proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, atât înainte de câștigarea titlului, cât și după, inclusiv în anul 2021”, explică Nicolae Robu.

Înfiinţarea acestei Comisii de Etică a fost decisă de primarul Timişoarei, la începutul lunii februarie, după ce a participat la dezbaterea pe tema proiectului „Timișoara Capitală Culturală a Europei în 2021”, la care edilul invitase o serie de personalităţi culturale ale oraşului.

 

Citeşte şi: Primarul Nicolae Robu cere Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală implicarea în proiect a personalităților culturale ale orașului

Print Friendly, PDF & Email