A fost încheiată reamenajarea Secției de Urologie și ATI Transplant Renal a Spitalului Județean Timișoara

Foto: CJ Timiş

Consiliul Județean Timiș a finalizat reamenajarea Secției Clinice de Urologie și ATI Transplant Renal din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara. Este o investiție de peste 8 milioane de lei realizată în totalitate din bugetul județului.

 

Intervențiile realizate la Secția Clinică de Urologie și ATI Transplant Renal din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara au presupus lucrări de arhitectură, structură, instalații termice, sanitare, climatizare, ventilație, electrice, gaze naturale, dar și revizuiri, reparații, înlocuiri, completări și refuncționalizări.

„Sănătatea este o prioritate, de aceea susțin, în jurul Spitalului Județean Timișoara, dezvoltarea unui hub medical care să deservească cetățenii la standarde care să facă cinste Timișului”, declară preşedintelele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean, în această secţie, înfiinţată în 1974, lucrează 12 medici specialiști și primari, secondați de 20 de medici rezidenți. Secţia are 25 de saloane – 22 de saloane, cu 64 de paturi, pentru Urologie, și trei saloane cu opt paturi, destinate transplantului renal.

Lucrările la Secție Clinică de Urologie de la etajul V al Spitalului Județean au urmărit să asigure buna funcționare a secției și a spațiilor conexe. Au fost amenajate saloanele pacienților, cu grupuri sanitare pe fiecare salon, zona pentru medici și asistente, cea pentru reanimare, partea administrativă, precum și compartimentul post-transplant. De asemenea, a fost înlocuită întreaga instalație electrică și fiecare pat are propria stație de oxigen. Au fost montate şi instalații pentru semnalizarea și monitorizarea incendiilor, iar zona compartimentului destinat transplantului este dotată cu aer condiționat laminar. Tot aici sunt circuite separate pentru donator și primitor și saloane amenajate special pentru tratamentul post transplant.  Secția-clinică Urologie are și un  cabinet ce funcționează în sistem Ambulatoriu, la parterul clădirii principale a Spitalului Judeţean.

Foto: CJ Timiş

„Sunt bucuros că vedem secția redeschisă în totalitate. Am trecut cu bine peste perioadele delicate și iată-ne într-un spațiu total refăcut și mult mai luminos”, declară prof. dr. Alin Cumpănaș, șeful Secției clinice de urologie.

Secția deservește toate județele limitrofe Timișului. De regulă, sunt  tratate aici mai bine de 300 de cazuri pe lună, doar în perioada ianuarie – iunie secția clinică Urologie aici au fost trataţi 1400 de pacienți. În 1980 echipa medicilor de atuncia pus la punct, în premieră, procedura realizării primului transplant renal de la un donator în moarte cerebrală.

Print Friendly, PDF & Email