A fost inaugurat Depozitul de deşeuri nepericuloase de la Ghizela

A fost făcută recepţia celulei 2 a Depozitului de deşeuri nepericuloase Ghizela. Investiţia se ridică la peste 13 milioane de lei.

 

Lucrările celulei 2 a Depozitului de deşeuri nepericuloase Ghizela fac parte din proiectul numit Sistem integrat de management al deșeurilor din județul Timiș, al cărui obiectiv principal este dezvoltarea în timp de soluții ecologice pentru depozitarea deșeurilor în Timiș.

Până acum, în cadrul acestui proiect, au fost realizate Depozitul de deșeuri nepericuloase de la Ghizela, Stația de transfer Timișoara, centrele de colectare de la Făget, Jimbolia și Deta și au fost închise şase depozite neconforme urbane, la Parța, Buziaș, Lugoj, Făget, Jimbolia și Sânicolau Mare. De asemenea, urmează a fi închisă prima celulă, construită cu cinci ani în urmă.

Proiectarea și execuția celulei 2 de depozitare din cadrul Depozitului de deșeuri nepericuloase de la Ghizela s-au făcut în baza unui contract încheiat anul trecut între Consiliul Județean Timiș, Retim și SC Rer Servicii Ecologice SRL cu asocierea dintre SC Porr Construct SRL și C&E Consulting und Engineering GmbH. Cheltuielile de proiectare și execuție sunt de peste 13 milioane de lei (fără TVA), proveniți din Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare, alimentat din redevența Retim, declară Bogdan Nădăștean, consilier superior la Direcția de Administrație Publică Locală a CJ Timiş..

Tot în cadrul Depozitului de deșeuri nepericulase de la Ghizela, funcționează și o stație de epurare levigat. Anul trecut, capacitatea acesteia s-a dublat, ajungând la 76 m3/zi, iar în acest an a fost montat un sistem de colectare gaze tehnologice.

În acest moment, în cadrul stației se realizează montarea unei instalații de degazificare (filtrare), în urma unui contract de achiziție publică cu SC Process Engineering SRL, în valoare de peste 1, 3 milioane de lei. Finalizarea lucrărilor este programată în luna noiembrie a.c.

Print Friendly, PDF & Email