A fost finalizată montarea Spitalului militar de campanie de la Timișoara

Sistemului modular medical de izolare și tratament, care funcționează ca secție de Boli Infecțioase  a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Victor Popescu” Timișoara, a fost instalat pe Stadionul CFR.

 

Luni, 27 aprilie, a fost finalizată și instalarea corturilor în zona de izolare și carantinare, cu o capacitate de 120  de locuri, şi zona medicală principal, cu o capacitate de 52 de paturi unde vor fi tratate cazuri ușoare și medii de Covid-19 și 4 paturi ATI, anunță oficialii Ministerului Apărării Naționale.

Totodată a fost finalizată şi racordarea sistemului modular medical la utilități (apă canalizare, curent electric, telefonie fixă și cablu TV).

În zona de izolare și carantinare au fost instalate paturile iar luni au fost livrate televizoare și frigidere pentru toate corturile.Tot luni, căile de rulare pentru personal și ambulanță au fost asfaltate şi au fost livrate containerele de birouri, farmacie și pentru personalul administrativ.

„Zona principală medicală a sistemului modular urmează a fi  operaționalizată din punct de vedere medical prin aducerea aparaturii necesare pentru investigarea și tratarea pacienților, stabilirea circuitelor funcționale în vederea întocmirii documentației necesare pentru avizarea și acreditarea Sistemului modular medical de izolare și tratament”, declară locotenent medic Andra Podgoreanu, ofițer de Informare și relații publice al MApN.

Instalarea și operaționalizarea Spitalului militar de campanie de la Timișoara a fost realizată de Direcția Medicală, Statul Major al Forţelor Terestre, Comandamentul Logistic Întrunit, Direcția logistică și Comandamentul Comunicaţiilor şi Informaticii din cadrul MApN.

Print Friendly, PDF & Email