Licitaţia a fost organizată de Primăria Timişoara pentru servicii de proiectare şi asistenţă tehnică la imobilul în care a funcţionat Cinematograful Timiş.
În urma analizării celor şase oferte depuse, câştigatoarea a fost sedemnată SC Archistudio SRL, cu preţul de 251.600 lei fără TVA. Durata contractului privind serviciile de proiectare este de 180 de zile, dar durata totală care include şi servicii de asistenţă este până la recepţia finală a obiectivului.
Zilele trecute, primarul Nicolae Robu anunţa încheierea licitației privind contractarea proiectantului pentru reabilitarea și refuncționalizarea Cinematografului Fratelia.
Toate cele opt foste cinematografe din Timişoara – „Studio”, „Timiş”, „Victoria”, „Arta”, cu grădină de vară, „Dacia”, „Unirea”, „Fratelia” şi „Freidorf” – sunt prinse în ample proiecte de reabilitare şi transformare funcțională.
Cinema Timiș va deveni o nouă sală de spectacole, Cinema Studio va fi amenajat drept o modernă cinematecă, Cinema Arta va reveni Teatrului Maghiar, teatru care aparține, la fel ca Teatrul German, Primăriei Timișoara. „Celelalte cincni cinematografe vor deveni centre culturale de cartier, expresie a importanței pe care noi o acordăm cartierelor, locul unde trăiește majoritatea covârșitoare a populației, alături de cea acordată zonei centrale, de care ne bucurăm cu toții, indiferent unde locuim și care reprezintă emblematic orașul”, declara recent primarul Nicolae Robu. Menţionând că toate cele acest foste cinematografe sunt, la ora actuală, prinse în ample proiecte de reabilitare și transformare funcțională.
Pentru aceste cinematografe, construite înainte de 1990, Primăria a purtat ani de zile procese cu RADEF, pentru a le prelua. Astfel, cele opt foste săli de cinema au intrat în proprietatea Primăriei Timișoara. Filarmonicii Banatul i-au fost cedate cinematograful „Capitol” şi Grădina de Vară a acestuia, sala fiind construită de Primărie în 1929.
Ultimele comentarii