A 20-a zi de proteste, la Timişoara

Aproximativ 1.500 de persoane au ieșit, duminică seara, la protestul antiguvernamental de la Timişoara, înregistrându-se astfel o participare mai numeroasă decât în timpul săptămânii.

 

Fluturând steagul României, dar şi drapelul UE şi al SUA, oamenii au scandat „Fără corupție”, „Vrem justiție, nu corupție”, „Uniți, salvăm toată România”, „Uniți, salvăm toată Europa”, „Hoții, hoți” și au cerut plecarea „corupților Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu” din funcțiile de președinți ai Camerei Deputaților respectiv Senatului, precum „și a celorlalți demnitari corupți”, anunţă Agerpres.

Dacă mitingurile precedente nu au beneficiat de prezența oamenilor politici, organizatorii au propus ca în serile următoare să fie invitați și aceștia, dar și „specialiști”, cu care protestatarii să poarte un dialog. Răspunsul Pieței nu a fost, însă, unul entuziast la această propunere.

Organizatorii le-au spus celor prezenți că trebuie să reziste pentru că „simpla schimbare a Guvernului nu schimbă cu nimic societatea, poate veni un guvern și mai rău”.

Înainte de încheierea mitingului, la ora 21, întreaga piață le-a mulțumit jandarmilor care le-au fost alături seară de seară, asigurându-le protecția, „Cinste lor, cinste lor, jandarmilor”.

Pe acordurile Imnului UE, organizatorii le-au dat întâlnire timișorenilor la un nou protest duminica viitoare. Mitingul s-a încheiat fără incidente.

Print Friendly, PDF & Email