90.000 de lei, amenzi pentru cabluri atârnate ilegal pe stâlpi, la Timişoara

Sursă foto: PMT

Primarul Timişoarei,. Dominic Fritz, anunţă că mai mulţi operatori de date din Timişoara au fopst amendaţi ci 90.000 de lei după ce şi-au pus din nou cabluri pe stâlpi.

 

Câțiva operatori de date au început să pună din nou cabluri pe stâlpii pe care de abia i-am curățat anul acesta. Își extindeau rețeaua. I-am amendat. În plus, au timp până la jumătatea lui decembrie să le dea jos. Altfel, vor urma noi amenzi”, declară primarul Dominic Fritz.

Anul acesta, Primăria Timişoara a dat jos peste 200 de kilometri de cabluri care atârnau pe stâlpi, în zone unde există canalizație subterană pentru ele. „E un semnal clar că nu ne mai întoarcem la haosul de pe domeniul public și nici la mutilarea estetică a cartierelor Timișoarei”, atrage atenţia Dominic Fritz.

Acțiunea Primăriei de dezafectare a cablurilor aeriene include dezafectarea colierelor, a panourilor publicitare și a fibrei optice și este realizată cu sprijinul Societăţii de Transport Public Timişoara. De la începutul anului, Municipalitatea a intervenit pentru eliminarea cablurilor supraterane ilegale pe Calea Circumvalațiunii, str. Gheorghe Lazăr – Pasajul Jiul (pe ambele sensuri), străzile Gheorghe Dima, Paris, Sf. Ioan, Brediceanu, Dr. Iosif Nemoianu, Aurel Cosma, Colonel Enescu, Dr. Liviu Gabor, zona Spitalului de Copii, Pieței 700, Parcului Botanic și pe Calea Aradului (Piața Consiliul Europei – str. Grigore Popa, pe un sens și Piața Consiliul Europei – str. Academician Remus Răduleț, pe sens opus), Calea Lipovei, str. Amurgului, Surorile Martir Caceu și Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

„Ce nu a existat însă, e voința din partea operatorilor pentru a face ordine și a le trece în subteran. Din păcate, cei afectați au fost tot timișorenii, pentru că firmele de rețele au ignorat somațiile pe care le-am trimis în repetate rânduri pentru a-și muta cablurile în canalizațiile existente. Sunt hotărât să punem capăt acestor practici mutilante pentru frumusețea Timișoarei și să facem ordine pe spațiul public”, declara recent primarul Dominic Fritz.

 

Print Friendly, PDF & Email