Doar în primele zece zile ale bienalei de artă de la Timișoara, Art Encounters, peste 8.000 de vizitatori au admirat operele a mai mult de 100 dintre cei mai cunoscuți artiști români contemporani.
După ce weekend-ul de deschidere al bienalei de artă de la Timişoara, Art Encounters, a atras un public larg, succesul a continuat și în timpul săptămânii, expozițiile fiind văzute în medie de 600 de vizitatori pe zi, anunţă organizatorii. Astfel, doar în primele zece zile ale bienalei de artă de la Timișoara, Art Encounters, peste 8.000 de vizitatori au admirat operele a mai mult de 100 dintre cei mai cunoscuți artiști români contemporani. Un număr care, spune Delia Crăciun, coordonatoare a programului educațional al Art Encounters, depășește așteptările organizatorilor.
Cazarma U s-a dovedit a fi cea mai apreciată locație, fiind vizitată zilnic de peste 200 de timișoreni. 11 dintre cele mai importante galerii din țară au fost invitate să își expună aici lucrările de artă. Cazarma U, o clădire neaccesibilă publicului în ultimii ani, a fost astfel redată Timişoarei.
O altă locație neconvențională, dar foarte vizitată, mai spun organizatorii, este clădirea Sinagogii, din Cetate, unde instalația de sunet a Ioanei Nemeș, deși închisă în 6 octombrie, va fi redeschisă în fiecare weekend datorită popularității.
Aflat la prima ediție, Art Encounters își propune să aducă mai aproape de scena artei contemporane românești un public cât mai larg și diversificat. În acest scop au fost create programe specifice care să atragă tot mai mult comunitatea locală.
Programul educațional a fost lansat în 6 octombrie, când a fost organizată Ziua profesorului, eveniment în timpul căruia peste 80 de profesori de la școlile locale au participat la o prezentare și un tur al expozițiilor. „Ca urmare, deja în prima săptămână de Art Encounters peste 25 de clase au luat parte la vizitele ghidate interactive special concepute pentru copiii. Având în vedere că alte 20 de școli s-au înschis pentru vizite săptămâna viitoare, în primele două săptămâni peste 1,500 de elevi vor avea contact cu arta contemporană prin intermediul Art Encounters”, declară, ca voce a organizatorilor, Oana Romocea.
Aceasta mai spune că, prin programul de voluntariat,100 de voluntari au ocazia să se implice în acest eveniment cultural, ca mediatori culturali şi ghizi ai expozițiilor. „Ei au oportunitatea de a descoperi și a-și însuși cunoștiințe generale despre arta românească contemporană, astfel încât să poată să prezinte expozițiile succint vizitatorilor”, adaugă Oana Romocea.
Citeşte şi:
Art Encounters – Timişoara se transformă într-o adevărată galerie de artă contemporană
Ultimele comentarii