75 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, în Timiş

Numărul persoanelor din Timiş confirmate pozitiv la testul covid-19, în ultimele 24 de ore, este de 75 – şapte fiind cadre medicale –, cifră rezultată în urma a doar 1.772 de teste, anunţă Prefectura Timiş.

 

Cele 75 de persoane confirmate pozitiv la testul covid-19 sunt, aproape jumătate, din Timișoara, şi anume 34. Noi îmbolnăviri s-au înregistrat la Dumbrăvița – cinci cazuri, Periam – 4, Giroc – 3, Cenad, Giarmata, Gătaia, Saravale, Teremia Mică, Racovița, Variaș şi Lovrin – câte două în fecare localitate,  iar câte un caz s-a înregistrat la Bacova, Hodoni, Moșnița Veche, Moșnița Nouă, Traian Vuia, Recaș, Gelu, Buziaș, Sânnicolau Mare, Dudeștii Vechi, Nerău, Giarmata Vii şi Șandra.

În această dimineață, anunţă autorităţile, în judeţ numărul total de persoane internate confirmate covid-19 este de 149, dintre acestea 17 fiind la Terapie Intensivă. În ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun deces.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş anunţă că, în judeţ, ieri au fost carantinate 231 de persoane, iar 37 au intrat în izolare.

Rata de infectare a populației la nivelul Timişului, anunţă Prefectura, este în momentul de faţă de 0,53 la mia de locuitori.

DSP Timiș are în supraveghere nouă focare active de coronavirus. Este vorba despre:

  1. Centrul de recuperare neuropsihiatrică din Lugoj – 76 de cazuri active;
  2. Centrul rezidențial privat pentru vârstnici – 37 de cazuri active;
  3. firma Zoppas, din Sânnicolau Mare – 32 de cazuri active;
  4. firma Valeo – 16 cazuri active;
  5. Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Periam – 11 cazuri active;
  6. firma Gelco – 11 cazuri active;
  7. Liceul „Logos”, din Timişoara – 7 cazuri active;
  8. Centrul de dializă Nefromed, din Timişoara – 4 cazuri active,
  9. Şcoala Gimnazială nr. 19 „Avram Iancu”, din Timişoara – 3 cazuri active.
Print Friendly, PDF & Email