70 persoane din mediul rural au absolvit cursuri gratuite de calificare

Cursuri calificare Foto evenimenteoradea70 persoane din mediul rural au absolvit cursuri gratuite de competenţe antreprenoriale şi IT, organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara.

 

70 persoane din mediul rural – șomeri, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, dar şi manageri de firme din domenii non-agricole – au absolvit cursurile gratuite organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş prin Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”.

30 dintre cei care doresc să înființeze o afacere pe cont propriu au absolvit cursul de Competențe antreprenoriale, 16 au urmat cursul de Competențe IT – curs de inițiere în folosirea calculatorului, iar 24 au absolvit cursul de Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport. Rodica Olinic, expert informare şi promovare în cadrul CCIAT, spune că, în prezent, este în derulare cursul de calificare pentru meseria de operator introducere, validare și prelucrare date, care le va permite celor 24 de absolvenți angajarea la orice agent economic sau instituție publică unde se operează cu date.

Azi, mai anunţă Rodica Olinic, începe un alt curs, de lucrător în comerț, având ca public-ţintă persoanele care doresc să se califice pentru a se angaja ca vânzători, cele care vor să-și înființeze propria afacere, dar şi cele deja angajate în magazine ca muncitori necalificați și doresc să-și dezvolte competențele. La acest curs, se pot înscrie și persoane care nu și-au finalizat studiile minime obligatorii, anunţă reprezentanţii CCIAT.

În cadrul acestui proiectul absolvenții cursurilor de calificare primesc şi subvenții, dar și sprijin pentru angajare din partea CCIAT, care a inițiat discuții cu firme care au nevoie de aceste meserii și cu agenții de recrutare. De asemenea, experții CCIAT oferă, gratuit în cadrul proiectului, consiliere privind orientarea în carieră. 

Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”  – cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 –vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient şi de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole.

Print Friendly, PDF & Email