6000 de înscrieri la Universitatea de Vest din Timişoara, la admiterea de vară

La ciclul de licență, numărul candidaților înscriși la Universitatea de Vest din Timişoara în admiterea de vară este de aproape 6000, anunţă oficialii instituţiei. După etapa confirmării pe locurile pe care au fost admiși, peste 3000 de candidați au optat pentru înmatriculare la UVT în noul an universitar, la unul dintre cele 76 de programe de studiu de licență.

 

Din cele 76 de programe de studii de licență, cel puțin 15 au înregistrat o concurență de 2 până la 6 candidați pe un loc fără taxă. Au fost înregistrați între 5 şi 6 candidați pe un loc la specializările de licență de excelență și tradiție: Psihologie (5,6 candidați pe un loc bugetat) și Informatică (5,4 candidați pe un loc bugetat). Alte programe la care concurența a fost mare pentru locurile bugetate au fost cele de Comunicare și Relații publice (4,3 candidați pe un loc), Resurse Umane (4,1 candidați pe un loc), dar și cele de Kinetoterapie (3,5 candidați pe un loc), Drept (3,3 candidați pe un loc), Geografia turismului (3 candidați pe un loc), Management (3 candidați pe un loc) sau cele care au înregistrat cel puțin doi candidați pe un loc bugetat, programe cum sunt cele de Educație Fizică și Sportivă, de Informatică aplicată, sau programul de studiu de Marketing, ori cel de Media digitală.

La ciclul de master, numărul de dosare depuse pentru înscrieri a crescut față de vara trecută, ajungând la aproape 1400. Chiar și în contextul în care mulți absolvenți ai celor trei ani de facultate își amână susținerea licenței pentru toamnă, numărul de înscrieri pentru cele 84 de programe de master oferite de UVT este în creștere și la admiterea de vară, atât pentru programele de studiu vocațional, cât și pentru cele din științele exacte, socio-umane sau juridice.

„Remarc cu sinceră satisfacție că UVT este un exemplu bun de universitate a competitivității, poate cel mai bun din vestul țării. În timp ce declinul generațiilor școlare din România se accentuează, la fel cum crește și orientarea noilor absolvenți spre oferte educaționale în străinătate, UVT reușește să atragă un număr tot mai mare de candidați. Și nu este vorba doar de candidații are concurează pentru locurile bugetate, cât mai ales de cei care concurează pe locuri cu taxă. Se știe foarte bine că numărul total de locuri finanțate public i-ar permite fiecărui nou absolvent de Bacalaureat să-și găsească un loc bugetat la facultate, fără taxă. Însă, în pofida acestui argument teoretic, UVT își dovedește competitivitatea și atractivitatea tocmai prin evoluția înscrierilor pe locurile cu taxă”, declară rectorul UVT, prof. univ. Marilen Pirtea.

UVT a prevăzut în calendarul său universitar ca a doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2019 – 2020 să înceapă în 4 septembrie. Informaţii complete despre oferta educațională a Universității de Vest din Timișoara pot fi consultate online pe site-ul web www.uvt.ro.

Print Friendly, PDF & Email