6000 de alergători, aşteptaţi la Timotion

Timișorenii sunt invitați duminică, 14 aprilie, la cea de-a cincea ediție Timotion care promite multă distracție în cadrul unui program care include joacă plină de creație, pictură pe ceramică, un cor ad-hoc, jocuri sportive și testări de echipamente.

 

Timotion V urmează să reunească la start aproape 6000 de alergători, estimează organizatorii evenimentului, Clubul Sportiv Asociația Alergotura şi Fundația Comunitară Timișoara.

Motorul competiției, însă, este strâns legat de comunitate, taxele plătite de alergători fiind direcționate către 20 de proiecte caritabile care își propun să schimbe în bine comunitatea locală. “Mesajul nostru este unul de unitate, de susținere a grupurilor vulnerabile, prin alergare sau prin donații, în timp ce petrecem împreună timp de calitate la o sărbătoare dedicată Timișoarei”, declară Cristina Potra-Mureșan, coordonatorul echipei de organizare.

Competiţiilevor lua startul după următorul program:

  • Ora 9: semimaratonul Profi (21 km).
  • Ora 9.05: crosul Akwel (10.5 km).
  • Ora 9.25: crosul Visma (6 km).
  • Ora 10.20: cursa Hamilton „Distracție pe roti” (~1 km).
  • Ora 11.30: cursa Flexik pentru familii cu copii (~1 km).
  • Ora 12.30: crosul Continental (2 km).
  • Ora 13.30: festivitatea de premiere.

În paralel, între orele 9 – 13, în Piața Libertății, vor fi organizate jocuri sportive și testări de echipamente Decathlon şi, în aceeaşi piaţă, de la ora 13 la 13.30, va avea loc un moment muzical inedit, un cor ad-hoc organizat de Asociația culturală urmând că cânte piesa Lean on me, a lui Bill Withers.

Între orele 10 – 13, în Piața Sfântul Gheorghe se desfăşoară un atelier de pictură pe ceramică susținut de Lutelier , iar între orele 9 – 15, în acelaşi loc, este amenajat un labirint de cazemate numit “PopUp Răspiua”.

Amatorii de competiții sportive pot urmări cursele de alergare și îi pot susține pe participanți, pe traseu, organizatorii anunțând și un concurs pentru cea mai apreciată galerie, care va fi premiată cu vouchere de acces gratuit la circuitul de karting Red Motor. Detaliile și regulamentul concursului se găsesc pe pagina www.timotion.ro.

Organizatorii evenimentului sunt Clubul Sportiv Asociația Alergotura și Fundația Comunitară Timișoara, având sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Casei de Cultură a Municipiului Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email