500.000 de lei din fondul de rezervă al judeţului Timiş, alocaţi luptei împotriva noului Coronavirus

Şedinţa CJ Timiş, în sistem videoconferinţă. Foto: CJ Timiş

Consiliul Judeţean Timiş a aprobat azi utilizarea sumei de 500.000 lei din fondul de rezervă pentru achiziţionarea de reactivi pentru testarea infecţiilor cu noul Coronavirus, echipamente de protecţie şi corturi de triaj.

 

Din cei 500.000 de lei, bani din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Timiş, 150.000 de lei sunt alocaţi Spitalului de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș”, din Timișoara, pentru achiziționarea de urgență a reactivilor pentru testare, necesare pentru monitorizarea și managementul potențialelor infecții cu noul Coronavirus Covid-19. 250.000 de lei sunt destinaţi achiziționării a cinci corturi de triaj și echipamente de protecție specifică pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiş. 100.000 de lei ajung la pentru Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, pentru achiziționarea kiturilor pentru testarea Covid – 19.

Decizia a fost luată de CJ Timiş azi, în urma unei întâlniri online. „În contextul recomandărilor privind limitarea contactului între persoane în această perioadă de pandemie, am organizat o ședință extraordinară, cu subiecte importante, în premieră în format digital, prin videoconferință. Nu pot decât să mulțumesc echipei tehnice de la nivelul Consiliului Județean pentru operativitate și pentru implicare, cât și colegilor mei consilieri județeni, pentru că au înțeles și s-au mobilizat în acest sens”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Pe perioada stării de urgență, CJ Timiş anunţă că își va desfășura ședințele în același format, online, în sistem videoconferință.

Print Friendly, PDF & Email