50 de kilometri de noi rețele de apă și canalizare în două localităţi din Timiş

Sursă foto: Consiliul Judeţean Timiş

În următorii doi ani, în localităţile Checea și Cenei vor fi noi rețele de apă și canalizare în lungime de realizate50 de kilometri.

 

Aquatim a semnat marţi, 8 februarie, contractul pentru extinderea conductelor de apă şi canalizare în cele două localităţi. Lucrarea va fi finalizată în doi ani.

Cele două comune vor beneficia de aproape 23 de kilometri de conducte noi pentru apa potabilă. În ceea ce privește canalizarea, rețelele se vor extinde pe o lungime de peste 26 de kilometri. De asemenea, vor fi montate zece stații de pompare a apei uzate și peste 14 kilometri de conducte de refulare.

Fondurile alocate lucrărilor, 10 milioane de euro, sunt asigurați printr-un proiect european în valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane fonduri nerambursabile de la UE, derulat de Aquatim, în cadrul căruia CJTimiș este partener co-finanțator.

Monitorizarea investiției va fi efectuată de ADI Apă – Canal Timiș al cărui președinte este Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiş.

Print Friendly, PDF & Email