Herculane Project, o iniţiativă a Asociației Locus, se numără printre cele 20 de proiecte câștigătoare ale granturilor în valoare totală de un milion de euro, acordate prin intermediul acceleratorului de ONG-uri în sustenabilitate Raiffeisen Comunități. Acest lucru va permite să fie finalizată amenajarea promenadei Împărăresei Sissi și a cădițelor de tratament din Băile Herculane.
„Proiectul propus de către echipa de la Herculane are ca scop revitalizarea malurilor râului Cerna ca arteră verde și culturală a Băilor Herculane prin trei pachete de activități educative, comunitare și ecologice, reconectarea comunității locale și a turiștilor cu malurile râului Cerna și cu izvoarele termale, cercetarea și conservarea ecosistemului natural și propunerea de intervenții alternative, sustenabile și reversibile în ceea ce privește regenerarea unor spații verzi”, declară Oana Chirilă, președintele Asociației Locus şi iniţiatoarea proiectului Herculane.
Această nouă etapă a proiectului, mai spue ea, transformă zona istorică La Cădițe într-un punct de dezvoltare durabilă și creativă, activitățile proiectului coagulând oameni, idei și soluții pentru un viitor sustenabil.
Proiectul propune o serie de obiective mari precum: finalizarea amenajării promenadei Împărătesei Sissi, prin intermediul a două ateliere meșteșugărești și al unui proiect de amenajare peisageră a spațiului verde, amenajarea cădițelor de tratament din zona respectivă, studierea profilelor malului râului în cinci contexte urbane diferite ale stațiunii şi organizarea a trei campanii de ecologizare a râului alături de organizațiile de tineri și de turism din Herculane.
Asociația Locus este o organizație neguvernamentală care își propune să salveze și să promoveze patrimoniul cultural, arhitectural, urban și natural al României. Proiectul principal al organizației este Herculane Project, o platformă de reactivare a Băilor Herculane, România. Asociația Locus este membră a organizației europene „Europa nostra”.
Ultimele comentarii