5.6 milioane de lei, alocaţi de Consiliul Județean Timiş pentru proiecte culturale

Foto: CJ Timiş

Consiliul Judeţean Timiş anunţă că a alocat, pentru anul acesta, un buget de 5.6 milioane lei programului TimCultura, destinat finanțării nerambursabile a proiectelor cultural-artistice și de tineret. Apelul de proiecte va fi deschis din 2 mai.

 

Bugetul alocat este în creștere față de anii trecuți. Ne dorim evenimente de anvergură, acțiuni care să susțină potențialul cultural al județului Timiș și așteptăm cât mai multe inițiative de acest fel, mai ales că ne pregătim pentru Timișoara Capitală Europeană a Culturii, un program care ne onorează, dar reprezintă și o responsabilitate în plus”, declară Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Printre ariile tematice acceptate spre finanţare, subliniază oficialii CJ Timiş, se numără artele spectacolului, patrimoniul cultural, artele vizuale, educația prin cultură și cultură prin educație, proiecte editoriale și literare, mobilitate, formare profesională, educație, educație în sănătate, mediu, incluziune socială, valorizarea spațiului DKMT și capitala europeană a culturii (doar proiectele derulate în cadrul sau sub umbrela Programului Național Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii).

Solicitările de finanțare pot fi depuse la Registratura CJ Timiș în perioada 2 – 16 mai, în intervalul orar 8 – 16. Selecția și evaluarea acestora va avea loc în data de 26 mai. Cei interesați pot consulta criteriile de eligibilitate și procedura de depunere pe pagina web dedicată programului de finanțare, www.timcultura.cjtimis.ro.

Din comisia de selecție a proiectelor vor face parte reprezentanți ai CJ Timiș și specialiști cu o experiență de minimum trei ani de practică în domeniul culturii. Numărul specialiștilor trebuie să fie mai mare decât numărul reprezentanților autorității finanțatoare. Comisia de evaluare și selecție a ofertelor cultural-artistice și de tineret, transmit reprezentanţii administraţiei judeţene, are ca atribuții analiza proiectelor din punct de vedere al strategiilor culturale și de tineret ale județului, verificarea proiectelor din perspectiva eligibilității, notarea proiectelor și stabilirea cuantumului finanțării nerambursabile. Procesul-verbal al selecției ofertelor culturale va fi prezentat de Comisie în plenul CJ Timiș.

Print Friendly, PDF & Email