470 de km de piste de biciclete, amenajate în Timiș, prin PNRR

Foto: CJ Timiș

Cel mai mare proiect finanțat din PNRR destinat autorităților locale, în valoare de 142 milioane de euro, se va realiza în Banat.

 

Consiliul Județean Timiș, ca lider de proiect, anunță accesarea a peste 142 de milioane de euro pentru amenajarea de piste de biciclete – cea mai mare sumă alocată pentru un proiect prin PNRR ce vizează infrastructura velo. Rețeaua va lega Timișul de Arad, Caraș-Severin și Hunedoara. În proiect sunt implicate 125 de Primării, Consilii Județene din Timiș și din județele învecinate.

Calculată la un cost mediu estimat de 82.500 de euro pentru fiecare kilometru de pistă de biciclete, suma alocată Timișului se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro. În total, în cele patru județe vor fi amenajate pe bani europeni piste de biciclete pe o distanță de 1729 de kilometri.

„Suma câștigată este cea mai importantă investiție în infrastructura velo din istoria celor patru județe și cea mai mare din țara noastră. Este o inițiativă complexă care conectează patru județe, Timișul având trasee atât prin est, cât și prin vest, fiind vizată inclusiv Timișoara. Aparatul nostru de specialitate are toată aprecierea mea pentru efortul depus. Au elaborat un proiect de calitate, rapid, reușita fiind cu atât mai mare cu cât a fost nevoie de coordonarea cu 125 de unități administrativ – teritoriale. Am promis că voi mobiliza resurse, că voi face în mandatul meu o prioritate din construirea de piste de biciclete la nivel județean și mă țin de cuvânt”, declară președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Timișul va avea astfel cea mai lungă rețea de piste de biciclete din țară. Este de altfel și singurul județ care lucrează la o strategie de cicloturism și care are deja o pistă transfrontalieră construită.

Print Friendly, PDF & Email