45 de taximetrişti timişoreni, amendaţi în urma scandalului cu şoferii de la Uber

După scandalul cu şoferii de la Uber, 45 de taximetrişti din Timişoara au fost amendaţi de Poliţie, alţi 15 fiind audiaţi.

 

Poliţia Timiş anunţă că, după protestul taximetriştilor timişoreni faţă de cei de la Uber, din noaptea de sâmbătă spre duminică, şoferilor de taxi implicaţi în scandalul cu şoferi de la Uber le-au fost aplicate 45 de amenzi cu valori cuprinse între 500 şi 1.000 de lei. Sancţiunile au fost date pentru infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru loviri şi alte violenţe.

Alte 15 persoane implicate în scandal au fost audiate la Inspectoratul Poliţiei Judeţene Timiş.

Duminică după-amiaza, aproximativ 150 de şoferi de taxi aparţinând unei singure firme de taximetrie din Timişoara au mărşăluit pe străzile oraşului spunând că sunt nemulţumiţi că şoferii de la Uber şi de la alte firme similare de transport persoane nu trebuie să se supună legii taximetriei şi nu sunt obligaţi să emită bonuri fiscale, aşa cum se întâmplă în cazul taximetriştilor.

În nopatea de sâmbătă spre duminică, între mai mulţi taximetrişti şi câţiva şoferi de la Uber a izbucnit scandal, după ce un taximetrist a anunţat prin staţie că a fost agresat de mai mulţi şoferi de la Uber. Au urmat bătăi şi urmăriri în trafic. Colegii taximetristului au pornit în căutarea celor care l-ar fi agresat, apoi s-au dus în cartierul Soarelui, unde locuieşte primarul Nicolae Robu, şi au claxonat îndelung, în semn de protest.

Print Friendly, PDF & Email