44 de percheziții într-un caz de furt de combustibil de la Depoul de Locomotive Timișoara

Prejudiciul este estimat la un milion de euro

Perchezitii la Depoul de Locomotive Timisoara Foto EvzPolițiști timişeni şi procurori ai DIICOT Timişoara au făcut, în această dimineaţă, 44 de percheziții domiciliare la persoane bănuite că ar fi sustras combustibil de la Depoul de Locomotive Timișoara. Acestea sunt acuzate de constituire de grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, fals intelectual și uz de fals.

 

Perchezițiile se efectuează în cadrul unui dosar DIICOT, cu sprijinul Poliției Transporturi. Descinderile Poliţiei au avut loc la Depoul de Locomotive din Timişoara, la domiciliile celor suspectați că fură motorină şi la sediul unei firme private care vindea carburantul furat.

Prejudiciul este estimat la un milion de euro.

Inspectoratul General al Poliţiei Române transmite că, începând cu anul 2010, la Depoul de Locomotive Timișoara s-a constituit și a acționat un grup infracțional organizat, având ca scop însușirea și sustragerea combustibilului din gestiune, în baza unui plan infracțional foarte bine conceput, cu roluri clar definite pentru fiecare dintre membrii grupării. Cei vizaţi sunt acuzaţi că alimentau locomotivele cu carburant, dar în acte treceau o cantitate mai mare de motorină, diferența ajungând la o firmă privată, care vindea combustibilul la un preț mai mic decât cel al pieţei

Potrivit anchetatorilor, grupul infracțional organizat s-a constituit în jurul persoanelor cu atribuții de conducere, organizare și control din cadrul instituției, suspecții având sarcini și roluri clar definite în cadrul grupării. Potrivit unor surse judiciare, vizaţi de anchetă ar fi directorul Depoului de Locomotive, Cristian Jigoria, liderul Sindicatului Mecanicilor de Locomotivă, Ilie Boloş, zeci de mecanici de locomotivă și angajați ai Laboratorului de constatări fizico-chimice. La DIICOT Timișoara urmează să fie duse la audieri peste 40 de persoane.

 

Foto: Evenimentul zilei.

Articol scris de

Jurnalist Timpolis, sorin.olaru@timpolis.ro