44 de noi cazuri de·covid-19 în Timiş, în ultimele 24 de ore

Sursă foto: Policlinica Regina Maria

Numărul persoanelor din Timiş confirmate pozitiv la testul covid-19, în ultimele 24 de ore, este 44, două fiind cadre medicale, cifră rezultată în urma a 1.290 de teste, anunţă Prefectura Timiş.

 

Cele 44 de persoane sunt din: Timişoara, unde s-au înregistrat 18 noi cazuri, Periam – trei cazuri, Deta, Sânnicolau Mare şi Sânandrei – câte două cazuri şi câte un caz nou la Gătaia, Chevereșu Mare (sat Dragșina), Recaș (sat Izvin), Teremia Mare, Margina (sat Sintești), Dumbrăvița, Dumbrava, Buziaș, Sânmihaiu Român (Utvin), Cenei, Șandra, Darova, Bethausen (Leucușești), Peciu Nou, Giarmata şi Ghiroda.

În această dimineață, anunţă autorităţile, în judeţ numărul total de persoane internate confirmate covid-19 este de 121, dintre acestea 13 fiind la Terapie Intensivă. În ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun deces, numărul ajungând însă la 139.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş transmite că are în supraveghere opt focare de coronavirus, după ce, în ultimele 24 de ore, a închis trei astfel de focare (cele de la Poliţia Judeţului Timiş, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Timişoara şi de la o creşă din Timişoara). Cele opt active sunt la:

  1. Centrul de recuperare neuropsihiatrică din Lugoj – 71 de cazuri conformate;
  2. compania Continental – 46 de cazuri;
  3. Căminul pentru vârstnici „Inocențiu Micu Klein”, din Timişoara –  16 cazuri;
  4. cofetăria Codrina – 14 cazuri;
  5. compania Valeo – 11 cazuri;
  6. farmacia Tonica – 9 cazuri;
  7. fabrica de încălțăminte de la Buziaș – 6 cazuri;
  8. lanțul de magazine Profi – 4 cazuri.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş anunţă că, în ultimele 24 de ore, a finalizat 36 de anchete epidemiologice, alte opt fiind în curs de desfășurare. În judeţ, ieri au fost carantinate 60 de persoane, iar 40 au intrat în izolare.

Rata de infectare a populației la nivelul Timişului, anunţă Prefectura, este în momentul de faţă de 0,48 la mia de locuitori.

Print Friendly, PDF & Email