4000 de boboci, inițiați în viața studențească, la Universitatea de Vest din Timişoara

Studenții din anul I ai Universităţii de Vest din Timişoara sunt inițiați în viața studențească, fiind întâmpinați cu activități culturale, sociale, de cunoaștere și explorare.

 

Prima săptămână a noului an academic la Universitatea de Vest din Timișoara, Săptămâna de inițiere la UVT, propune, pe lângă activitățile de socializare între studenți, de cunoaștere a universității, de explorare a orașului și de prezentare a programelor de studiu, conferințe, workshop-uri, activități culturale, sociale, teambuilding-uri, concerte, petreceri, excursii și competiții sportive. Și în acest an, programul Săptămânii de Inițiere la UVT include festivalul Univibes, singurul festival de muzică ce are loc într-o universitate.Univibes, aflat la ediția a doua, va avea loc în data de 2 octombrie și va transforma universitatea într-un imens ring de dans, anunţă oficialii UVT.

Săptămâna de inițiere la UVT va acea loc în perioada 27 septembrie – 2 octombrie. În plus, în cadrul acesteia, circa 4000 de studenții de anul I vor avea parte și de un program de mentorat asigurat de către colegii lor mai mari, activitate care îi va ajuta să se adapteze mai ușor la schimbările pe care le presupune viața de student, primind îndrumare și consiliere în demersurile lor și problemele pe care le întâmpină.

„Ținem foarte mult la această acțiune, întrucât ne ajută la consolidarea comunității universitare. Noii studenți ajung să-și cunoască mai bine colegii, profesorii și instituția în care își vor petrece unii dintre cei mai frumoși ani din viață. Le arătăm că acum fac parte dintr-o familie academică puternică, o comunitate care pune preț pe membrii săi. Suntem puternici datorită celor care lucrează, învață, predau și fac cercetare aici. Cu toții fac cinste numelui nostru, iar proaspeții studenți trebuie să știe că pot contribui, la rândul lor, la tot ceea ce înseamnă Universitatea de Vest din Timișoara”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Deschiderea oficială a anului universitar va avea loc în 4 octombrie, de la ora 10, în Aula Magna a UVT.

 

Print Friendly, PDF & Email