400 de apartamente din Timişoara, reabilitate termic

Bloc reabilitat energetic. Foto: PMT

Primăria Municipiului Timișoara anunţă că a finalizat lucrările de izolare termică și eficientizare energetică la zece blocuri din oraș, care au apropae 400 de apartamente. Lucrările în cazul altor două blocuri sunt finalizate în proporție de 98%.

 

Primăria a predat miercuri, 19 iulie, amplasamentele pentru începerea lucrărilor la încă două blocuri, cu un total de 41 de apartamente, pe str. Științei nr. 3-5 și pe str. Martir Ioan Stanciu nr.2 – Calea Martirilor nr. 31.

Alte 16 blocuri din Timișoara incluse în planul de eficientizare energetică prin Programul Operațional Regional 2014-2020 se află în diferite faze de execuție. Pentru 21 de imobile, licitațiile sunt în curs, în diferite etape, de la elaborarea documentelor pentru achiziție până la evaluarea ofertelor.

Primăria Timișoara transmite că a reușit să deblocheze lucrările la cele 68 de imobile, după ce a demarat procesul de revizuire a soluției tehnico-economice de reabilitare termică. Astfel, acum, izolarea termică se realizează folosind vată minerală bazaltică, în locul soluției anterioare de izolare cu panouri sandwich din aluminiu. În urma modificării soluției tehnico-economice s-a majorat însă prețul lucrărilor, fapt care a determinat un întreg proces de evaluare a proiectelor și, apoi, de aprobare în Consiliul Local.

 

Print Friendly, PDF & Email