40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic, celebraţi la Timişoara în prezenţa lui Dumitru Prunariu

Foto: Facebook / Dumitru Prunariu

Cosmonautul Dumitru Prunariu revine peste câteva zile în Timiș, pentru a participa la evenimentele dedicate celebrării a 40 de ani de la primul său zbor în cosmos şi pentru a-şi vizita casa părintească.

 

Timișoara va găzdui, în 19 şi 20 mai, evenimentul Cosmos 2021 –  40 de ani de la primul zbor al unui român în spațiul cosmic, organizat la nivel național de Fundația „Cosmonaut Dumitru-Dorin Prunariu”. Evenimentul include conferințe publice, expoziții de fotografii şi desene,  concursuri, dar și dialoguri cu tinerii pasionați de știință organizate de Universitatea de Vest Timișoara.

Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic – era data de 14 mai 1981 –, va reveni în Timiş pentru a-şi vizita casa părintească din localitatea Groși, comuna Margina. Acesta a anunţat că va lua parte şi la un mic dejun la Margina, concept dezvoltat de Asociația de Turism Timiș.

În 19 mai, de la ora 17, Dumitru Prunariu va susţine conferința publică Dumitru Prunariu – 40 de ani de la zborul în spațiul cosmic, organizată la Universitatea de Vest.

Evenimentele de la Timișoara sunt organizate și susținute de către Universitatea de Vest Timișoara, Alianța pentru Turism România, Federația Industriei Hoteliere din România, Hotel Ibis Timișoara și Consiliul Județean Timiș.

Print Friendly, PDF & Email