4.000.000 de lei, alocați de Consiliul Județean Timiș instituțiilor implicate în lupta cu noul coronavirus

În cadrul unei ședinței extraordinare a Consiliului Județean Timiș de azi s-a decis rectificarea bugetului județului, prin care se prevede alocarea unei sume de 4.000.000 lei în vederea sprijinirii medicilor, a spitalelor și a instituțiilor implicate în lupta cu noul Coronavirus.

 

Banii au fost mutați de la Agenda culturală, 2.5 milioane lei, și de la Agenda sportivă, 1 milion lei. Asta, în contextul în care multe dintre acțiunile publice programate nu vor mai avea loc, cel puțin în prima jumătate a acestui an, anunță reprezentanții Consiliului Județean Timiș. Suma de 500.000 lei se afla deja în bugetul de rezervă al județului.

Astfel, CJ Timiș va achiziționa servicii hoteliere destinate cadrelor medicale, pentru ca acestea să aibă unde să se odihnească între ture sau gărzi, fără a-și pune în pericol familiile. Măsura a fost luată în urma solicitării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Ținând cont de faptul că în domeniul public și privat al județului Timiș nu sunt imobile care pot fi puse la dispoziție cu titlu gratuit, ca spații de cazare, s-a hotărât achiziționarea unor servicii hoteliere la regim de 3 stele. Valoarea maximă a cazării se ridică la 230 de lei/zi/persoană + 70 de lei/zi/persoană pentru catering. Valoarea totală estimativă a achiziției pentru o perioadă de 14 zile este de 420.000 lei cu TVA. Hotărârea va avea aplicabilitate pe întreaga perioadă a decretării stării de urgență pe teritoriul României”, transmite CJ Timiș.

„Știm cât de important este să ne protejăm medicii, cei care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Prin hotărârea de astăzi, vom oferi cazare și masă unui număr de 100 de cadre medicale, la solicitarea lor. Înțelegem riscul la care își supun familiile prin natura meseriei și încercăm să le facem viața mai ușoară”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

De asemenea, prin rectificare, se alocă suma de 150.000 lei Spitalului Municipal din Lugoj, pentru achiziționarea kit-urilor de testare pentru Covid-19. Testele vor fi prelucrate cu un aparat de tip Real-Time PCR, care a ajuns deja la Lugoj în urma unei colaborări dintre unitatea spitalicească și Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.

Rectificarea bugetară adoptată astăzi prevede și următoarele alocări:

1.580.000 de lei alocați Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru toate instituțiile implicate la nivel județean în combaterea epidemiei;

1.000.000 de lei alocați Spitalului Județean, în vederea cumpărării a 75 de ventilatoare mecanice;

600.000 de lei alocați Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, pentru măsuri împotriva infectării cu noul coronavirus;

150.000 de lei alocați Spitalului Municipal Timișoara, pentru achiziționarea de kituri;

100.000 de lei pentru dezinfecția pe drumurile județene din interiorul localităților.

Ne respectăm angajamentul față de timișeni, acela de a face tot ceea ce putem pentru a limita îmbolnăvirile cu noul coronavirus. Finanțăm spitalele și toate celelalte instituții implicate. Punem la dispoziție bugetul județului în această luptă, pentru a trece cât mai repede, împreună, peste toate probleme ce rezultă din epidemie”, mai spune Călin Dobra.

Print Friendly, PDF & Email