37 de milioane de lei din fonduri europene, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal, la Dumrăviţa

Sursă foto: PMT

Primăria Comunei Dumbrăvița anunţă că a câștigat cea mai mare finanțare din istoria localității: 37 de milioane de lei din fonduri europene, prin PNRR, pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canal.

 

Valoarea totală a proiectului de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare este 43,2 milioane de lei, din care peste 37 de milioane de lei reprezintă fonduri nerambursabile prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Documentația pentru obținerea acestei finanțări a fost realizată în lunile noiembrie şi dececembrie 2022, fiind depusă imediat la PNRR. Evaluarea a durat un an şi trei luni.

Primăria Dumbrăviţa anunţă că în perioada următoare va fi semnat contractul și scoasă la licitație proiectarea și execuția lucrărilor. În paralel se obțin avizele necesare emiterii autorizației de construire și în vară, la finalizarea licitației, demarează lucrările care durează maximum doi ani, conform contractului.

Potrivit Primăriei Dumbrăviţa, rețeaua de apă uzată se va realiza în sistem gravitațional, pe o lungime peste 8,6 kilometri, și prin presiune, pe o lungime de peste 14 kilometri. Se vor construi 18 stații de pompare a apelor uzate și 18 cămine decantor, pentru realizarea unei evacuări cât mai eficiente a apelor uzate de pe teritoriul vizat. Rețeaua de distribuție de apă potabilă va fi realizată pe o lungime de apropae şapte kilometri și vor fi montaţi 23 de hidranți supraterani de incendiu. Sunt prevăzute 174 de cămine de vizitare și 35 de cămine de vane. Aceste cămine ajută la izolarea tronsoanelor în caz de mentenanță, la eliminarea surplusului de aer din rețea, precum și la o amorsare eficientă a rețelei.

 

Print Friendly, PDF & Email