34 de cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia

În ultimele 24 de ore, pe frontiera de vest au fost depistaţi 34 de cetăţeni din Pakistan și Siria, care încercaseră să intre ilegal în România.

 

Poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în ultimele 24 de ore, în zonele Sectoarelor Oraviţa, Moraviţa și Lunga, 34 cetăţeni din Pakistan și Siria care au încercat să intre ilegal în România, pentru de a ajunge în ţări din vestul Europei. Acţiunea Poliţiei de Frontieră Timişoara a fost în cooperare cu Gruparea Mobilă de Jandarmi.

Primele trei grupuri de migranţi au fost depistate în zona localităţilor de frontieră Grădinari, Vărădia și Broșteni, din Caraş-Severin. Acestea se deplasau dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul ţării. În total au fost 23 de cetățeni pakistanezi și sirieni, 20 de adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 31 de ani și trei minori, cu vârste între 2 și 17 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Și poliţiştii de frontieră de la Sectoarele Poliției de Frontieră Moravița și Lunga au depistat, în apropierea localităţilor de frontieră Moravița și Gottlob, două grupuri de cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă: 11 bărbați, toți din Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, care, şi ei, au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Toţi sunt cercetaţi pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat. Poliţia de Frontieră Timişoara va anunţa autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie.

 

Print Friendly, PDF & Email