32 de centre de vaccinare anti-covid, în Timiș

Sursă foto: Politico.eu

Din luna ianuarie e posibil să înceapă și în Timiș campania de vaccinare împotriva covid-19, anunță Prefectura Timiș. În județ vor funcționa 32 de centre.

 

În urma videoconferinței având ca temă vaccinarea populației împotriva covid-19, susținută de coordonatorul național al campaniei de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, prefectul de Timiș, Liliana Oneț, anunță că vaccinarea se va face în centre fixe și mobile.

În județ vor funcționa 32 de centre de vaccinare, situate astfel: Timișoara – 17 centre, Lugoj – 2 centre, iar câte un centru va funcționa la Sânnicolau Mare, Jimbolia, Giroc, Recaș, Buziaș, Dumbrăvița, Făget, Deta, Săcălaz, Ghiroda, Moșnița Nouă, Ciacova  și Gătaia.

Centrele de vaccinare, care vor fi avizate de Direcția de Sănătate Publică, vor avea un circuit funcțional din punct de vedere epidemiologic, cu o zonă inițială de triaj, apoi o zonă de recepție, o zonă de așteptare și punctele de vaccinare (cabinetele de vaccinare) și zona post vaccinală în care persoanele vaccinate vor fi supravegheate după vaccinare, precizează reprezentanții Prefecturii.

Punctele mobile de vaccinare vor fi destinate căminelor pentru îngrijirea persoanelor vârstnice și a celor cu dizabilități.

Vaccinarea se va face în trei etape. În prima etapă vor fi vaccinate persoanele care lucrează în domeniul sănătății și în cel social. În a doua etapă va fi vaccinată populația care prezintă risc mai mare de îmbolnăvire, adică adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice indiferent de vârstă și personalul care își desfășoară activitatea în domenii cheie, iar în a treia etapă va fi vaccinată populația generală.

Vaccinarea se va face cu planificare prealabilă.

Print Friendly, PDF & Email