3000 de oameni, în stradă, la Timişoara

Circa 3.000 de persoane au protestat pașnic în Piața Victoriei din Timișoara, duminică seara.

 

Protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale și anti-PSD și ALDE, s-a auzit, din nou, buciumul, la fel ca și la protestele din februarie, semnal al chemării la unitate și la atitudine socială împotriva abuzurilor, anunţă Agerpres.

S-au difuzat periodic Imnul Național al României și cântece deja consacrate pentru protestele din Timișoara. S-a scandat România trezește-te!, Jos guvernul!, Nu cedăm, rezistăm, Nu vrem să fim o nație de hoți, PSD ciuma roșie, Jos corupția, jos minciuna!, Jos Tăriceanu, Dragnea și Dornean!.

Vin vremuri grele cu această guvernare, să dăm cu ei de pământ! Să nu uite Dragnea că Timișoara și România nu sunt slugile lui”, au spus protestatarii.

Ei sunt nemulțumiți și de faptul că au fost eliberați pușcăriași periculoși care au creat nesiguranță în rândul populației și „chiar dacă este Legislativ ales, nu înseamnă că parlamentarii trimiși în forul legislativ suprem al țării au voie să legifereze legi nedrepte, care afectează populația și se apără pe ei. Avem analfabeți în guvern și în parlament. Așa nu se mai poate, ne pasă de ceea ce se întâmplă în țară”, au afirmat alţi vorbitori din piață.

Organizatorii protestului au remarcat faptul că „se creează o societate civilă care se opune politicului care are derapaje. Se naște o generație de la 2 la 80 de ani care iese în stradă când sunt derapaje ale guvernanților și parlamentarilor”.

Protestatarii au ținut un moment de reculegere în memoria celor care au pierit în tragedia #Colectiv, iar mii de lumini de la telefoanele celulare au fost îndreptate spre cer.

Protestul s-a încheiat la ora 21, fără incidente, dar va fi reluat duminica viitoare, de la aceeași oră, când se va porni și în marș prin cartierele orașului.

Print Friendly, PDF & Email