300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte, incluşi într-o expoziţie itinerantă

Muzeul Național al Banatului găzduiește expoziția itinerantă Oțel incandescent și coșuri fumegânde. 300 de ani de istorie industrială în Banatul de Munte, care propune o incursiune în istoria industrială a Banatului de Munte.

 

Expoziţia prezintă istoria industriei zonei, dar și tradiția și cultura multietnică a acestei regiuni într-o manieră foto-documentară. „Imaginile inedite din cadrul expoziției redau evoluția centrelor urbane metalurgice din Caraș-Severin, Reșița devenind cel mai cunoscut dintre ele, atât din punct de vedere al produselor fabricate, cât și din punct de vedere al intensități vieții industriale. Patrimoniul industrial și tehnic al Banatului Montan este unul mai puțin cunoscut publicului și de aceea această expoziție reprezintă o șansă unică de cunoaștere a acestuia, sub toate aspectele evoluției sale”, spun organizatorii.

Vernisajul va avea loc marți, 22 noiembrie, de la ora 17, în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, iar prezentarea expoziției va fi realizată de dr. Dacian Rancu, managerul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș.

Expoziția – organizată la Timişoara cu sprijinul Consiliului Județean Timiș – este promovată de către Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, susținut de către Consiliul Județean Caraș-Severin și este organizată de către Muzeul Central al Șvabilor Dunăreni din Ulm, Germania.

Print Friendly, PDF & Email