29 migranţi sirieni, opriţi la frontiera de vest

Masina Politie de Frontiera29 migranţi din Siria, dintre care 17 copii, au încercat, în această dimineaţă, să intre ilegal în Romania, din Serbia.

 

În jurul orei 7.30, primind o informaţie care viza prezenţa în zona Cruceni a unui grup de migranţi, poliţişti de frontieră de la Sectorul Cruceni împreună cu jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Timiş au găsit grupul de migranţi în apropierea frontierei româno-sarbe, în zona localităţii Pustiniş.

Grupul era format din 29 persoane, cinci femei şi şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, însoţiţi de 17 copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 17 ani, care nu deţineau documente de identitate asupra lor. Aceştia au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi au trecut frontiera din Serbia în România, pe jos, intenţionând să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au deschis un dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat şi au anunţat autorităţile de frontieră sârbe, pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie.

Print Friendly, PDF & Email